Welkom op de website van Culinair Zandvoort!

Ons allen zo geliefde Zandvoort heeft elk jaar een bomvolle evenementenkalender. Van heel groot tot sfeervol klein, alle evenementen zijn typisch Zandvoorts omdat ze vrijwel altijd door Zandvoorters worden georganiseerd. Als organisatie van Culinair Zandvoort zijn wij enorm trots dat Culinair Zandvoort, dit jaar alweer voor de elfde keer, onderdeel is van die kalender.

Het is en blijft ieder jaar een groot feest om Culinair Zandvoort te mogen organiseren. Dat komt vooral vanwege het plezier dat iedereen uitstraalt tijdens het driedaagse evenement. Niet alleen de horecadeelnemers, ook u en alle andere bezoekers laten in alles blijken dat het plezierig is om op het culinaire plein te zijn. Daar werken wij ieder jaar hard aan en wij zijn dankbaar om te zien waar wij het voor doen. De enorme hoeveelheid vrijwilligers dat ons jaar op jaar trouw helpt is daarbij natuurlijk onmisbaar. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zonder de enthousiaste inzet van al die vrijwilligers zou het evenement niet kunnen plaatsvinden!

In de Culinair krant en op deze website kunt u op uw gemak bekijken welke gerechten u zeker wilt proeven, waar u de verschillende restaurants vindt en wie alle heerlijkheden voor u bereidt. Alle deelnemers staan op volgorde van nummering gepresenteerd, zodat u heel eenvoudig op de plattegrond in het hart van de krant kunt zien wie waar te vinden is.

Alle gerechten en drankjes worden betaald met Scharrekoppen; het enige betaalmiddel tijdens Culinair Zandvoort. Een Scharrekop vertegenwoordigt 1 Euro. De gerechten kosten maximaal 6 Scharrekoppen. Bij de kassa’s kunt u zowel contant als met pin uw Scharrekoppen per 10 stuks aanschaffen.

Mocht u aan het eind van Culinair Zandvoort nog Scharrekoppen over hebben, dan kunt u deze doneren aan het goede doel van Culinair Zandvoort. Dit jaar is gekozen voor de diaconie van de St. Agathakerk , zij zetten zich vrijwillig in voor Zandvoorters die het moeilijk hebben. Zo hebben zij al jarenlang de traditie om in december zo’n 80 kerstpakketten te bezorgen aan gezinnen en eenzame ouderen..

Tot slot wijzen wij u graag op de vele sponsors en adverteerders. Ook zij hebben een zeer belangrijke rol in het mogelijk maken van Culinair Zandvoort.

Tot ziens op het Gasthuisplein op 28, 29 en 30 juni!

Organisatie Culinair Zandvoort